Министър-председателят акад. Николай Денков свика извънредна среща по проблемите на пътната безопасност в Министерския съвет, съобщиха от

...
Министър-председателят акад. Николай Денков свика извънредна среща по проблемите на пътната безопасност в Министерския съвет, съобщиха от
Коментари Харесай

Денков от МС: Трябва да търсим такива мерки, от които нарушителите на пътя да ги заболи

Министър-председателят  акад. Николай Денков  свика  изключителна   среща  по проблемите на  пътната безопасност  в Министерския съвет, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

„ Трябва да се преборим дружно да изчезне възприятието за безотговорност “, уточни той.



В срещата с изключение на институциите, които имат отношение по тематиката, са поканени и  представители на прокуратурата , Националното съдружие на  общините  в България,  народни представители , Столичната община и  родители на починали в произшествия. 

Повод за срещата стана тежкият случай от 2 септември, когато 37-годишен мъж прегази 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на столицата. Мъжът е карал с висока скорост, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Водачът беше арестуван и открит с над два промила алкохол в кръвта. Инцидентът е станал на пешеходна пътека на ул. ”Гурко ”, където момчето е пресичало. Водачът ще бъде притеглен в качеството му на обвинен за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата, оповестиха по-късно от прокуратурата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР